Usi culisante sau usi normale?

Atunci cand trebuie sa montezi noi usi in apartamentul pe care il detii sau in casa, esti in fata unei decizii destul de grele. Daca inainte puteai opta doar pentru usi normale, care se deschid cu ajutorul unei clante, astazi poti descoperi mult mai multe tipuri de usi: usi normale, usi culisante sau chiar si usi batante, care iti pot oferi numeroase avantaje.
Daca, de cele mai multe ori usile batante ies din calcul, atunci cand vine vorba despre o usurinta, usile culisante si cele normale se bat pentru suprematie. Asadar, ce usi alegi?

Usile normale. Sunt usile cu care este obisnuita toata lumea. Acestea ofera avantajul unui aspect comun si placut si pot veni intr-o varietate foarte mare de materiale si de modele. Din pacate, prezinta si dezavantaje. Spre exemplu, in momentul in care vrei sa muti mobila sau diverse elemente foarte mari, deschiderea mica a usilor normale iti poate pune probleme. De asemenea, in momentul in care spatiul din casa este foarte mic, faptul ca usile se deschid in interiorul incaperii poate sa reprezinte si el o problema destul de mare.

Usile culisante. Sunt usi moderne, care in ciuda simplitatii lor, ofera numeroase avantaje. Spre deosebire de usile normale, usile culisante se pot deschide culisand intr-o parte si in alta. Din punct de vedere estetic, pot fi extrem de variate, in conditiile in care se poate opta pentru usi culisante din foarte multe materiale. Ai de ales intre lemn, metal, Pvc sau chiar si sticla, elemente care ofera o estetica cu adevarat deosebita. Marele avantaj pe care il ofera usile culisante este faptul ca se economiseste foarte mult spatiu, in momentul in care sunt folosite. In plus, sunt deschise mult mai usor si pot dispune de o deschidere foarte mare, in asa fel incat sa ofere spatiu pentru mutarea tuturor elementelor mari de care ai nevoie. Printre dezavantajele pe care le prezinta aceste usi, se numara faptul ca pot sari de pe sina si ca, daca sunt realizate din sticla, se pot sparge cu usurinta.

Oricare ar fi usile pentru care optezi, este bine sa tii cont de detaliile din casa, atunci cand le alegi. Opteaza intotdeauna pentru simplitate, pentru ca in cazul simplitatii, nu ai cum sa dai gres cu nimic. Fara doar si poate, vei descoperi ca oricare usa poate sa fie deosebit de placuta si sa iti ofere toate avantajele, daca o alegi cu cea mai mare atentie si te gandesti la toate posibilitatile inca dinainte de a o cumpara.