Cum alegi fabrica de tigla metalica, de la care sa iti comanzi acoperisul

Daca esti in cautarea unei solutii pentru a achizitiona tigla metalica, cu siguranta esti constient de beneficiile majore pe care le ofera acest tip de acoperis. De la un aspect placut pana la etanseitate si pret mic, tigla metalica a reusit sa se impuna in ultimii ani, motiv pentru care, in foarte multe locuri din Romania exista cate o fabrica tigla metalica.

Desi fiecare producator isi lauda produsul, nu toate tablele din care se face tigla metalica sunt de cea mai buna calitate, motiv pentru care atunci cand cauti o fabrica tigla metalica este bine sa o faci cu o foarte mare atentie si sa tii cont de mai multe criterii.
Exista foarte multi producatori de tigla metalica in Romania, astfel, vei avea de unde alege si vei avea garantia ca poti gasi cea mai ieftina si mai buna varianta.

Iata cateva criterii de care trebuie sa tii cont atunci cand cauti o fabrica tigla metalica:

– Vechimea fabricii. Desi nu este un aspect decisiv, este destul de important. O fabrica cu vechime are experienta mare in constructie si chiar si in montarea de tigla metalica si poate oferi solutii de buna calitate. In plus, in cazul unei fabrici vechi poti gasi cu usurinta pareri despre produse si poti lua mult mai repede o decizie;

– Provenienta materiei prime. Daca gasesti o fabrica tigla metalica ce iti atrage atentia, este bine sa ii ceri documente la provenienta materiei prime. Din aceste documente poti descoperi care este cantitatea de zinc pe metru patrat, clasa de otel care se foloseste si grosimea reala. Evident, cu cat este mai groasa tabla, cu atat este mai bine si cu atat poate sa reziste mai mult. In ceea ce priveste cantitatea de zinc, aceasta trebuie sa fie de minim 275 de grame pe metru patrat.

– Pret. Nu te decide asupra pretului de indata ce ai descoperit cea mai ieftina varianta. Prima data trebuie sa te asiguri ca tigla metalica pe care ai decis sa o cumperi este una de cea mai buna calitate. Pretul poate sa difere in functie de foarte multe criterii, incepand cu culoarea si grosimea tiglei, pana la cantitatea pe care o cumperi. Atentie foarte mare, deoarece pretul propriu zis pentru metrul patrat de tigla nu este chiar atat de important. Echipa de muncitori si accesoriile, precum coamele, piesele laterale sau opritoarele de zapada pot sa creasca pretul destul de mult, motiv pentur care trebuie sa acorzi atentie maxima tuturor detaliilor inainte de a lua o decizie;

– Cel care iti vinde tigla. Atunci cand cumperi tigla, cel mai indicat este sa apelezi la un consilier. Desi aparent este o varianta mai scumpa, acesta poate gasi cea mai buna fabrica tigla metalica pentru tine si te poate ajuta sa gasesti cea mai ieftina varianta. Daca mergi direct la fabrica, vanzatorul de aici va incerca cu tot dinadinsul sa iti vanda si iti va oferi produsul care ii aduce cel mai mare profit;

– Aprobarile pe care le are fabrica. Orice fabrica tigla metalica trebuie sa aiba diverse aprobari din partea Uniunii Europene, pentru a putea produce. Acestea asigura cumparatorul de faptul ca achizitioneaza un produs de calitate, care respecta toate normele de siguranta si care este cat se poate de rezistent. Nu inseamna ca o fabrica fara aprobarile necesare nu poate produce o tigla de buna calitate. Diferenta majora este insa faptul ca o astfel de fabrica nu iti ofera o garantie asupra produsului;

– Pareri despre fabrica. Mediul online iti va oferi extrem de multe informatii despre aproape fiecare produs pe care vrei sa il cumperi. Astfel, daca ai gasit o fabrica tigla metalica atragatoare din punct de vedere al pretului si al produselor, poti gasi cu usurinta pareri despre aceasta si despre rezistenta produselor sale. Exista numeroase forumuri de constructii unde toti cei interesati isi ofera sfaturi si unde poti gasi toate informatiile de care ai nevoie.

Alegerea fabricii de tigla metalica nu este omisiune tocmai usoara, insa efortul este unul justificat, daca se tine cont de faptul ca un acoperis tine o intreaga viata si ca acesta trebuie sa aiba o calitate ireprosabila, daca nu iti doresti niciun fel de problema in timp.